Blueberry Cake with Cream Cheese Frosting and Lemon Curd

Brak ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 6 godz.
10 slices

Składniki

  • butter for greasing
  • plain flour for dusting
  • fresh blueberries
    120 g
  • eggs
    2
  • fresh milk
    40 g
  • sugar
    90 g
  • freshly squeezed lemon juice
    1 tbsp
  • butter cut in pieces
    110 g
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • finely grated lemon zest
    1 - 2 tsp
  • plain flour
    120 g
  • baking powder
    1 tsp
  • salt
    ½ tsp
  • water
    1200 g
Lemon curd
  • sugar
    120 g
  • freshly squeezed lemon juice
    80 g
  • butter cut in pieces
    60 g
  • eggs
    2
Cream cheese frosting
  • cream cheese softened
    150 g
  • butter softened
    100 g
  • freshly squeezed lemon juice
    1 tbsp
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • salt
    1 pinch
Assembly
  • fresh blueberries to garnish
  • finely grated lemon zest to garnish
    2 tsp

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 slice

Sód 266.2 mg
Białko 5.6 g
Kalorie 1750.5 kJ / 418.4 kcal
Tłuszcz 29.6 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 17.6 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...