Gyoza met kip en knoflook

3.0 1 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
12 stuk

Składniki

  • bloem
    180 g
  • maïzena (zetmeel)
    10 g
  • warm water
    100 g
  • olijfolie
    20 g
    20 g sesamolie
  • zout
    ½ theelepel
  • olie
    20 g
    20 g olijfolie
  • teentje knoflook
    1
  • kippendij, zonder been en zonder vel in repen gesneden (1,5 cm x 3-4 cm), drooggedept met keukenpapier
    250 g
    250 g kippenborst filet, zonder vel, in repen gesneden (1,5 cm x 3-4 cm), drooggedept met keukenpapier
  • witte wijn
    50 g
  • blokje kippenbouillon (voor 0,5 l)
    1
  • citroensap, vers geperst
    25 g
  • water
    80 - 100 g
  • sesamolie
    1 - 2 eetlepels
    1 - 2 eetlepels olijfolie
  • verse peterselie
    3 - 5 takjes

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 stuk

Sód 10.5 mg
Białko 5.7 g
Kalorie 683.6 kJ / 163.4 kcal
Tłuszcz 8.7 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Węglowodany 14.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...