Croquembouche met Sinaasappel Custard en Pure Chocolade

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 10 godz.
16 portie

Składniki

Soezendeeg
  • water
    300 g
  • boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) in stukken
    160 g
  • zout
    ½ tl
  • suiker
    20 g
  • bloem
    240 g
  • eieren (ongeveer 6 middelgrote eieren)
    350 g
Sinaasappel Custard
  • suiker
    140 g
  • sinaasappelzeste (van ongeveer 2 sinaasappels)
    2 eetlepels
  • melk
    1000 g
  • maïzena (zetmeel)
    100 g
  • eieren
    4
  • eierdooiers
    4
  • vanille-extract, natuurlijk
    2 tl
Zwarte chocolade
  • pure chocolade kleine stukjes of callets
    500 g
Montage
  • poedersuiker
    50 g

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 163 mg
Białko 11.5 g
Kalorie 2041.2 kJ / 487.9 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 15.5 g
Węglowodany 47.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...