Zoete Aardappel Kaastaart Repen

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
20 stuk

Składniki

  • suiker
    80 - 90 g
  • boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) in stukken
    80 g
  • bloem
    150 g
  • ei
    4
  • cacaopoeder, ongezoet
    20 g
  • bakpoeder
    ½ theelepel
  • zout
    1 - 2 snuifjes
  • water
    600 g
  • zoete aardappelen in stukjes (2-3 cm)
    300 g
  • eieren
    3
  • ricotta
    500 g
  • roomkaas
    200 g
  • gecondenseerde melk, gezoet
    140 - 100 gram
  • maïzena (zetmeel)
    20 g
  • vanille-extract, natuurlijk
    1 tl

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 stuk

Sód 105.4 mg
Białko 6.4 g
Kalorie 851 kJ / 203.4 kcal
Tłuszcz 11.6 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 6.8 g
Węglowodany 19.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...