Kızarmış Ekmek ve Domatesli İtalyan Salatası

4.0 5 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 porsiyon

Składniki

  • ekmek tam tahıllı, küp küp kesilmiş (2 cm), bk. Öneriler
    500 g
  • Parmesan peyniri parçalara bölünmüş (2 cm)
    100 g
  • zeytinyağı ekmekleri kızartmak için ekstra 1 yk zeytinyağı
    170 g
  • sarımsak
    1 diş
  • kırmızı soğan ikiye bölünmüş
    45 g
  • hardal sarı
    25 g
  • balzamik sirke
    35 g
  • şeker
    1 tk
  • kuru fesleğen
    ½ tk
  • kuru kekik
    ½ tk
  • karabiber
    ½ tk
  • kiraz domates renkli, ikiye bölünmüş
    500 g
  • roka parçalara bölünmüş (3-4 cm)
    50 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsiyon

Białko 16.2 g
Kalorie 2466.7 kJ / 589.6 kcal
Tłuszcz 37.6 g
Błonnik 4.9 g
Węglowodany 47.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...