Urządzenia i Akcesoria
Mexilhões à marinheiro
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 doses
Składniki
-
azeite20 g
-
alho-francês só a parte branca, cortada em pedaços (1 cm)170 - 200 g
-
vinho branco seco250 g
-
água200 g
-
folha de louro1
-
tomilho, fresco só as folhas2 pés de
-
sal½ c. chá de
-
pimenta preta2 - 3 pitadas de
-
mexilhão fresco e limpo800 - 1000 g
-
Salsa picada q.b. p/ guarnecer
-
Limão cortado em quartos q.b. p/ regar
-
Baguete fatiada q.b. p/ servir
Wartości odżywcze na 1 dose
Kalorie
318.4 kcal /
1332 kJ
Białko
27.6 g
Tłuszcz
10.1 g
Węglowodany
16.8 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Sód
949.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
1 godz.
30 min
1 godz. 35 min
45 min
2 godz.
40 min
45 min
30 min
45 min
1 godz.
50 min
1 godz.