Mexilhões à marinheiro

Brak ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 doses

Składniki

  • azeite
    20 g
    20 g óleo vegetal
  • alho-francês só a parte branca, cortada em pedaços (1 cm)
    170 - 200 g
  • vinho branco seco
    250 g
  • água
    200 g
  • folha de louro
    1
  • tomilho, fresco só as folhas
    2 pés de
  • sal
    ½ c. chá de
  • pimenta preta
    2 - 3 pitadas de
  • mexilhão fresco e limpo
    800 - 1000 g
  • Salsa picada q.b. p/ guarnecer
  • Limão cortado em quartos q.b. p/ regar
  • Baguete fatiada q.b. p/ servir

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 318.4 kcal / 1332 kJ
Białko 27.6 g
Tłuszcz 10.1 g
Węglowodany 16.8 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Sód 949.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie