![Classic Quiche Lorraine Classic Quiche Lorraine](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0d9a16fb-5880-4f5a-81c7-466a7f8c9412/Derivates/21946992-012a-468e-89a6-6c0f00a280b3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- non-stick cooking spray
- 12 ½ oz all-purpose flour, plus extra to dust
- 1 ½ tsp salt
- 6 oz unsalted butter, cold, in pieces (¼ in.)
- 3 oz vegetable shortening, cold
-
2
oz vodka, cold
lub 2 oz water, cold - 1 large egg, lightly whisked, for brushing
- 5 oz bacon, diced (⅛ in.)
-
4
oz Gruyère cheese, in pieces
lub 4 oz Manchego cheese, in pieces - 7 ½ oz heavy whipping cream
- ½ tsp white pepper
- 3 large eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2858 kJ / 683 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 52 g
- Tłuszcz nasycony
- 26 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 694 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Béchamel Sauce
15min
Quiche Lorraine
50min
Miniroscón de Reyes (Spanish King’s Cakes)
3ч.
Lamb Soup with Butternut Squash Ravioli
8h 50 min
Quiche Lorraine
45min
Creamy Orange and Pineapple Jello Mold
4ч. 20 мин.
Pie Crust
5 min
Thick and Creamy Custard
15min
Sugar Pie
45min
Lemon Meringue Pie
2ч. 30 мин.
Smoked Salmon and Brie Quiche
55min
Pizza Dough (TM5/6 Metric)
1h