莓果烤奶酥和英式蛋奶醬

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 人份

Składniki

內餡
  • 新鮮草莓 去蒂,對切半
    200 克
  • 杏仁利口酒 (可省略)
    50 克
  • 奶油,有鹽或無鹽 切塊,多備一些抹油用
    30 克
  • 蘋果 削皮,去籽,切塊(約 2 公分)
    200 克
  • 黑莓,冷凍或新鮮 (詳見要訣)
    200 克
  • 細砂糖
    50 克
烤奶酥
  • 榛果
    50 克
  • 帶皮杏仁果
    50 克
  • 中筋麵粉
    100 克
  • 大燕麥片
    50 克
  • 細砂糖
    90 克
  • 奶油,有鹽或無鹽 切塊
    100 克
英式蛋奶醬
  • 鮮奶油 (脂肪含量約48%)
    300 克
    300 克 全脂牛奶
  • 蛋黃
    5 顆
  • 細砂糖
    50 克
  • 香草豆莢 只取籽(詳見要訣)
    1 支

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 29.5 mg
Białko 9.9 g
Kalorie 3118.2 kJ / 745.3 kcal
Tłuszcz 49.3 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 24.5 g
Węglowodany 68.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...