Boulettes de viande

4.0 21 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 26 min
4 portions

Składniki

  • 35 g de pain frais ou rassis
  • 50 g de lait
  • 400 g de courgettes en tronçons
  • 300 g de carottes en tronçons
  • 100 g d'oignon coupé en deux
  • 20 g de persil frais (ou de ciboulette, d'estragon, d'aneth, de menthe)
  • 2 gousses d'ail
  • 20 g d'huile d'olive
  • 250 g de viande de bœuf hachée
  • 1 jaune d'œuf
  • 1 c. à café de romarin déshydraté et haché
  • 1 ½ c. à café de sel
  • 1 pincée de poivre moulu
  • huile pour huilé
  • 2000 g d'eau
  • 250 g de riz long
  • 1 cube de bouillon de légumes

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 634.8 kcal / 2655.9 kJ
Białko 19.5 g
Tłuszcz 32.4 g
Węglowodany 65.4 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 14.7 g
Sód 1113.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...