Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zucker
- 200 g Butter, kalt, in Stücken
- 370 g Weissmehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- 1 ½ TL Vanillezucker, selbst gemacht
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 568.5 kJ / 135.9 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 16.2 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 10.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nussriegel
1h 40min
Gebrannte Mandeln im weissen Schoko-Kokosmantel
40min
Bananencake
1h 50min
Schweizer Linzertorte
1h 30min
Süsse Griess-Vogel-Pastetchen
40min
Knusprige Kernesticks mit Bacon und Käse
35 min
Lachs auf Lauch-Frischkäse mit Frühkartoffeln
1 godz.
Zitronen-Cake
1 godz. 5 min
Kartoffelstock nature
55 min
Tiramisu Guetzli
1h 30min
Süsser Grittibänz
2 Std. 15 Min
6-Strang-Butterzopf
2 godz. 35 min