Græsk salat med kylling og feta (1800 kcal)

Græsk salat med kylling og feta (1800 kcal)

Brak ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portioner

Składniki

Græsk salat
  • iceberg skåret i mindre stykker
    350 - 400 g
  • blommetomater hele
    180 g
  • agurk uskrællet, med ender afskåret
    150 g
kylling
  • kyllingebrystfilet
    600 g
  • fed hvidløg
    2 - 3
  • røget paprika, stødt
    1 spsk
  • koriander, stødt
    1 spsk
  • ekstra jomfruolivenolie
    30 g
  • citronskal, revet økologisk
    1 spsk
  • citronsaft, friskpresset
    20 g
  • salt
    1 tsk
  • sort peber, stødt
    ½ tsk
  • vand
    500 g
Dressing
  • ekstra jomfruolivenolie
    40 g
  • rødvinseddike
    30 g
  • sukker
    ½ tsk
  • salt
    ¼ - ½ tsk
  • sort peber, stødt
    ¼ tsk
  • oregano, tørret
    2 tsk
  • fetaost smuldret
    70 - 100 g
  • kalamata oliven, udstenede
    50 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1176 mg
Białko 39 g
Kalorie 1900 kJ / 454 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie