Dort Ametyst

5.0 1 rating
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 4 godz.
24 porcí

Składniki

Karamel
  • 500 gramů cukru
  • 2 polévkové lžíce glukózového sirupu
  • 4 špetky potravinářského barviva fialového
  • 2140 gramů vody
  • ½ čajové lžičky octa
Korpus
  • máslo na vymazání
  • 550 gramů cukru
  • 400 gramů másla pokojové teploty, na kousky
  • ½ čajové lžičky soli
  • 1 polévková lžíce přírodního vanilkového extraktu
  • 6 vajec
  • 75 gramů kakaového prášku
  • 1 polévková lžíce kypřicího prášku do pečiva
  • 350 gramů hladké mouky
  • 450 gramů mascarpone
  • 450 gramů smetany ke šlehání, 30-40 % tuku
Kompletace
  • 500 gramů zralého manga na kousky (2 cm)
  • 2 polévkové lžíce čokoládových hoblin
Dokončení
  • 750 - 1000 gramů fondánu, potahovací hmoty bílé
  • moučkový cukr na podsypání
  • 2 - 3 špetky potravinářského barviva zlatého

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 porci

Sód 76.2 mg
Białko 5.4 g
Kalorie 2799 kJ / 669 kcal
Tłuszcz 31 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 19 g
Węglowodany 93.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...