Pocherade ägg med myntapesto och ärtpuré

Pocherade ägg med myntapesto och ärtpuré

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portioner

Składniki

Myntapesto
  • olivolja
    50 g
  • parmesanost
    30 g
  • vitlöksklyfta
    1
  • citronsaft
    20 g
  • råa pinjenötter
    25 g
  • färsk mynta endast blad
    20 g
  • havssalt
    ½ tsk
  • malen svartpeppar
    2 nypor
Avokado- och ärtmos
  • kokat vatten
    200 g
  • frysta gröna ärtor (se tips)
    200 g
  • färsk mynta endast blad
    1 kvist
  • avokado
    1
  • havssalt
    ¼ tsk
  • malen svartpeppar
    2 nypor
  • citronsaft
    20 g
Pocherade ägg
  • ägg kylda och knäckta i separata skålar
    4
  • kokat vatten
    1700 g
  • ättika
    50 g
Montering
  • brödskivor rostade vid servering
    4
  • färsk mynta endast blad, vid servering
  • malen svartpeppar krydda
  • havssalt krydda

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 2503.1 mg
Białko 54.8 g
Kalorie 5883.4 kJ / 1406.2 kcal
Tłuszcz 43.1 g
Błonnik 22.1 g
Tłuszcz nasycony 9.2 g
Węglowodany 201.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie