Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g manteiga sem sal, mais q. b. para untar
- 480 g farinha de trigo, mais q.b. para polvilhar
- 6 g fermento biológico seco
- 110 g água, mais 1 c. chá
- ¾ c. chá de sal
- 30 g açúcar
- 110 g iogurte grego
- 3 ovos
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 912.3 kJ / 218.1 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 34.4 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 168.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Broinha de milho
40 Min
Queijadinha
30 λεπτ.
Creme de papaya com licor de cassis
10 λεπτ.
Bolo de carne
1h 5min
Picadinho
40 Min
Galinhada
1ωρ. 30 λεπτ.
Feijoada tradicional
13h 25min
Feijão tropeiro
13 Std. 15 Min
Escondidinho de carne seca
1h 55min
Penne com frango e rúcula
35min
Empadão de frango com requeijão cremoso
1 godz. 45 min
Bife a rolê com arroz ao vapor
1 godz. 40 min