Salsa César

Salsa César

4.2 17 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
500 g

Składniki

  • 200 g de aceite de girasol
    200 g de aceite de oliva virgen extra
  • 60 g de queso parmesano en trozos
  • 2 yemas de huevo
  • 2 dientes de ajo
  • 3 filetes de anchoa en aceite
  • 20 g de zumo de limón
  • 15 g de mostaza de Dijon
  • ½ cucharadita de salsa inglesa (salsa Worcestershire)
  • 1 pellizco de sal
  • 1 pellizco de pimienta molida
  • 20 g de agua

Wartości odżywcze na 30 g

Kalorie 129 kcal / 537 kJ
Białko 1.8 g
Tłuszcz 13.3 g
Węglowodany 0.4 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Sód 95.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...