Urządzenia i Akcesoria
Blaubeer-Cheesecake
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 8 godz. 20 min
12 Stücke
Składniki
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten110 g
-
Mehl220 g
-
Zucker200 g
-
Eier5
-
Backpulver1 TL
-
Salz1 Prise
-
Zitronenschale unbehandelt (1 x 4 cm), dünn abgeschält, nach Geschmack2 - 4 Streifen
-
Doppelrahm-Frischkäse (z. B. von Philadelphia®)525 g
-
Quark, 40% Fett250 g
-
Speisestärke35 g
-
Blaubeeren400 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
272 mg
Białko
8 g
Kalorie
1645 kJ /
393 kcal
Tłuszcz
23 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 3/2025
40 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
No-Bake-Pfirsich-Cheesecake
6 godz. 30 min
Zebra-Käsekuchen
3 godz.
Rhabarber-Baiser-Kuchen
1 godz. 20 min
Apfelkuchen mit Schaum
1 godz. 15 min
Aprikosen-Schoko-Butterkuchen
2 godz. 25 min
Cremiger Erdbeer-Käsekuchen
9 godz. 35 min
Rhabarber-Schmand-Kuchen
2 godz.
Kirschplotzer
1 godz. 30 min
Apfel-Zimt-Blondies
45 min
Kirsch-Pudding-Blechkuchen
8 godz.
Brownie-Blaubeer-Cheesecake
2 godz. 30 min
Spaghetti-Eis-Dessert
10 min