Kung Pao-kylling

Kung Pao-kylling

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
2 portioner

Składniki

  • kyllingelår, uden skind og ben skåret i kvarte (4-5 cm stykker)
    500 g
  • soyasauce, light
    15 g
  • risvin, shaoxing (Shaoxing vin - se tips)
    10 g
  • sort riseddike (se tips)
    5 g
  • vand
    30 g
  • sukker
    5 g
  • soyasauce, mørk
    10 g
  • Sichuan peberkorn
    ⅛ tsk
  • olie
    20 g
  • fed hvidløg
    1
  • ingefær skrællet
    20 g
  • chili, tørret udsået
    3 - 5
  • peanuts, usaltede ristede
    30 g
  • forårsløg trimmet og skåret i stykker (4 cm)
    2

Wartości odżywcze na 2 portioner

Kalorie 1011 kcal / 4244 kJ
Białko 103 g
Tłuszcz 61 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 1804 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie