Traditionel østrigsk oksegulasch

Traditionel østrigsk oksegulasch

4.0 1 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
4 portioner

Składniki

  • Oksebryst skåret i stykker (3 cm)
    600 g
  • sennep (fx engelsk sennep)
    20 g
  • løg skåret i 8-10 skiver
    350 g
  • sød paprika
    3 tsk
  • salt
    1 tsk
  • cayennepeber, stødt
    ¼ tsk
    ¼ tsk stærk paprika
  • tomatpure
    20 g
  • fed hvidløg efter smag, halveret
    1 - 2
  • sort peber, stødt
    ½ tsk
  • ghee smør, usaltet
    30 g
  • rødvin (opcjonalnie)
    50 g
  • vand
    200 g
  • merian, tørret
    1 tsk
    oregano, tørret
  • oksebouillon, terning (til 0,5 l) smuldrede
    ½
    ½ tsk oksebouillon, smuldrede

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 32 g
Kalorie 1483 kJ / 354 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Węglowodany 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie