Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g damascos secos desidratados
- 200 g requeijão cremoso
- 100 g atum em lata, em óleo, escorrido
- 100 g queijo Gorgonzola
- 2 talos de cebolinha picada
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 752.2 kJ / 179.8 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 14.2 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 385.4 mg
Alternatywne przepisy
Risoto de pera com gorgonzola
30 min
Risoto de aspargos com crisp de Parma
30 min
Polenta cremosa com ragu de cogumelos
1 godz.
Bolo de milho com coco
1 godz. 25 min
Patê de salmão defumado
Brak ocen
Pão caseiro
2 Std.
Salmão com ervas, purê de mandioquinha e aspargos
30 min
Mojito sem álcool de maracujá
10min
Sobremesa de morango com chocolate - TM6
20 min
Polenta cremosa ao molho de funghi
35 min
Batata recheada
1 Std. 50 Min
Esparguete preto com camarão e molho de parmesão
45 min