Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de chocolate negro para postres en trozos
- 250 g de nata (35% de grasa)
- 20 g de azúcar glas (opcjonalnie)
- 550 g de leche
- 80 - 50 g de azúcar
- 2 huevos
- 3 peras pequeñas (aprox. Ø 4 cm), no muy maduras
- 80 g de zumo de limón
- 150 g de agua
- ½ palo de canela
- 20 - 30 g de nueces peladas en trozos pequeños
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2346 kJ / 560 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 51.7 g
- Tłuszcz
- 36.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.3 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 89.8 mg
Alternatywne przepisy
Bacalao con sobrasada a la miel y arroz verde
30 min
Pan de Viena con chorizo
45 min
Conoce Thermomix®
1 godz. 30 min
Turrón de chocolate con palomitas caramelizadas
2h 40min
Menú: Crema de verduras. Pollo con ensaladilla y salsa de piquillos
1 godz.
Cóctel de nieve
15 min
Tostas de crema de salmón y lombarda
20min
Masa de pan básica
1 godz.
Pan de Viena con frutos secos
45 min
Dientes de ajo (Pelar)
5min
Lasaña 3.0
1 godz. 30 min
Espuma de fresas
5min