Cholent med vintergrøntsager og oksekød

Cholent med vintergrøntsager og oksekød

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
4 portioner

Składniki

  • løg
    60 g
  • fed hvidløg
    1 - 2
  • olivenolie
    40 g
  • oksekød
    500 g
  • knoldselleri skrællet, i stykker
    100 g
  • pastinak skrællet, i stykker
    100 g
  • kartofler skrællet, i stykker
    100 g
  • gulerødder skrællet, i stykker
    100 g
  • vand
    900 g
  • oksebouillon, hjemmelavet
    1 teske med top
    1 oksebouillon, terning (til 0,5 l)
  • røget paprika, stødt
    1 ½ tsk
  • laurbærblad, tørret
    1
  • peber, stødt
    ½ tsk
  • salt
    ½ - 1 tsk
  • gurkemeje, stødt
    1 ½ tsk
  • honning
    10 g
  • perlebyg
    150 g
  • brød sprød, til servering

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 659 mg
Białko 34 g
Kalorie 1962 kJ / 469 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 10 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 47 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie