Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
All-Purpose Gluten Free Flour
- 200 g quinoa, white
- 100 g chia seeds
- 200 g cornstarch
- 100 g arrowroot flour
Pancakes
- 60 g butter, unsalted
- 285 - 425 whole milk (see Tip)
- 2 eggs, large
- 30 g sugar
- 1 tbsp baking powder
- 1 tsp psyllium husk powder
- ½ tsp salt
- 1 tsp vanilla extract, natural
- 2 oz butter, unsalted, plus extra to fry
- berries, mixed, fresh, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 553 kJ / 132.2 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 16.1 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 214.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gluten-free Scones with Berry Chia Jam
1h
Oaty Gluten Free Chocolate Chip Cookies
40 min
Everyday Gluten Free Banana Bread
1h
Gluten Free Lemon Poppy Seed Muffins
1 godz. 20 min
Gluten Free Chocolate Orange Cookies (Metric)
2h
Gluten-free mini pizzas
2h
Milk chocolate bars
Brak ocen
Gluten Free Brownies
1 godz. 20 min
Gluten-Free Chocolate Fruit Oatmeal Muffins
30 min
Gluten free lamingtons
1 godz. 30 min
Protein Boosted Waffles
25 min
Fluffy Free-from Pancakes or Waffles
30 min