Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
All-Purpose Gluten Free Flour
- 200 g quinoa, white
- 100 g chia seeds
- 200 g cornstarch
- 100 g arrowroot flour
Banana Bread
- 85 g oat flakes, gluten free
- 115 g vegetable oil
- 85 g apple sauce, unsweetened
- 3 ripe bananas (approx. 285 g), quartered
- 3 large eggs
- 130 g sugar
- 60 g brown sugar
- 1 ½ tsp baking powder
- ½ tsp baking soda
- ½ tsp xanthan gum
- ½ tsp salt
- 1 tsp natural vanilla extract
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1752.9 kJ / 419 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 62.8 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 7.1 g
- Sód
- 224.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gluten Free Pancakes and Waffles
45min
Gluten-free Sponge Cake
1h 10min
Green Smoothie Bowls (Matthew Kenney)
15min
Oaty Gluten Free Chocolate Chip Cookies
40min
Brioche hot cross buns
2h 30 min
Everyday Gluten Free Banana Bread
1h
Plant-Based Alfredo Sauce (Matthew Kenney) Metric
1h 30min
Pumpkin Baba Ganoush
45min
Gluten-free Coconut and Raspberry Muffins
1h
Pumpkin Seed Butter
35 Min
Gluten free coconut crêpes with apricot sauce
2h
Gluten-Free Banana Bread
55min