Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biga
- 90 g água
- 1 g fermento de padeiro fresco
- 180 g farinha tipo 65
Massa
- 150 g farinha tipo 65
- 150 g água
- 2 g fermento de padeiro fresco
- 6 g sal
- Azeite q.b. p/ untar
- 300 g água fria
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1256.3 kJ / 300.3 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 60.1 g
- Tłuszcz
- 1.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 588.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosca de canela da Tia Adelina da Maria João Xavier
4h 30min
Pão doce
3hod. 10min
Pernil e puré de cenoura à finlandesa (Joulukinkku and Porkkanalaatikko)
2h
Molho oriental
No ratings
Pão caseiro
2h
Biscoito goiabinha
45min
Ananás em calda
30min
Espécies de S. Jorge
1h 15min
Biscoitos de laranja e especiarias
50min
Manteiga sem sal
15min
Cake pops monstro das bolachas
3h
Bica de azeite
No ratings