Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
White Cake Batter
- 10 oz whole milk, room temperature
- 1 tbsp lemon juice
- 6 oz unsalted butter, in pieces, softened to room temperature, plus extra to grease
- 2 oz vegetable oil
- 12 oz sugar
- 6 egg whites, from large eggs, room temperature
- 12 oz all-purpose flour
- 3 tbsp corn starch
- 2 ½ tsp baking powder
- ½ tsp baking soda
- ½ tsp salt
-
1
tsp almond extract
lub 1 tsp vanilla extract -
3 - 5
drops pink food coloring
lub 3 - 5 drops red food coloring
Buttercream
- 12 oz unsalted butter, in pieces, softened to room temperature
- 16 oz confectioners sugar
- 1 tbsp heavy cream, room temperature
- ½ tsp almond extract
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 3100.7 kJ / 741.1 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 90.7 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.2 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 265.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Classic White Cake
1 godz. 30 min
Chocolate Ice Cream
36h
Rosé Cream Puff Pastry
3h 30min
Orange Creamsicle Whip
10min
Rainbow Yogurt Parfait
20 min
Frozen Yogurt Bark (TM6)
6h 10min
Peanut Butter Banana Soft Serve
10min
Strawberry Dragon Fruit Frozen Yogurt
10min
Strawberry Tiramisu
5h 20min
Grape Sparkler
25 min
Butterscotch Pudding
35 min
Steamed Crème Brûlée
4h 45min