![Valentine's Marbled Cake Valentine's Marbled Cake](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d89208fc3bd814c51cd77dfc286cd696/Derivates/7f23ea11f68b0e896ac44796bef3200d5c1c7e50.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
White Cake Batter
- 10 oz whole milk, room temperature
- 1 tbsp lemon juice
- 6 oz unsalted butter, in pieces, softened to room temperature, plus extra to grease
- 2 oz vegetable oil
- 12 oz sugar
- 6 egg whites, from large eggs, room temperature
- 12 oz all-purpose flour
- 3 tbsp corn starch
- 2 ½ tsp baking powder
- ½ tsp baking soda
- ½ tsp salt
-
1
tsp almond extract
lub 1 tsp vanilla extract -
3 - 5
drops pink food coloring
lub 3 - 5 drops red food coloring
Buttercream
- 12 oz unsalted butter, in pieces, softened to room temperature
- 16 oz confectioners sugar
- 1 tbsp heavy cream, room temperature
- ½ tsp almond extract
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 3100.7 kJ / 741.1 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 90.7 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.2 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 265.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Breakfast Scones
30min
Steamed Chocolate Cake with Ganache
1 godz. 35 min
Fattoush with grilled haloumi
Brak ocen
Matzah
30min
Buddha Bowl with Chicken (TM6)
1h
Mandarin Almond Cookies
Brak ocen
Ratatouille Galette (TM5)
1h 30min
Cutter Beet Carpaccio
Brak ocen
Citrus Cheesecake
2h 45min
Cucumber, dill and sour cream dressing (Thermomix® Cutter)
10min
Berry Ice Cream
20min
Banana Nut Bundt Cake
1h 30min