Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 ramos de salsinha fresca, somente as folhas
- 5 ramos de dill fresco, somente as folhas
- 5 ramos de tomilho, somente as folhas
- ½ dente de alho
- 1 ½ c. chá de sal marinho, mais q. b. para ajustar sabor
- 60 g azeite de oliva extra virgem
- 4 filés de salmão, frescos, sem pele, aprox. 180 g cada
- 1200 g água
- 500 g mandioquinha em cubos de 2 cm
- 8 aspargos verdes
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 4642.4 kJ / 1109.6 kcal
- Białko
- 97.6 g
- Węglowodany
- 33.6 g
- Tłuszcz
- 67.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.1 g
- Błonnik
- 11.8 g
- Sód
- 4223 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto de pera com gorgonzola
30 Min
Risoto de presunto Parma com figo
30 Min
Bobó de camarão
1h 20min
Geleia de pimenta
35 Min
Escondidinho de carne seca
1 Std. 55 Min
Bifinhos acebolados com cerveja, purê de mandioquinha e vagem ao vapor
1 Std.
Polenta
40min
Risoto de camarão com leite de coco
40min
Creme de pupunha e queijo brie
45min
Soufflé de queijo
50 Min
Sorbet de frutas
5 Min
Risoto com queijo parmesão
30 Min