Makarna ve Ispanaklı Taze Sebze Çorbası

Makarna ve Ispanaklı Taze Sebze Çorbası

4.6 5 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porsiyon

Składniki

  • Gravyer peyniri parçalara bölünmüş (2 cm)
    80 g
  • soğan ikiye bölünmüş
    80 g
  • pırasa parçalara bölünmüş (3 cm)
    150 g
  • havuç parçalara bölünmüş (3 cm)
    150 g
  • alabaş soyulmuş, parçalara bölünmüş (3 cm)
    150 g
  • tereyağı
    30 g
  • su
    800 g
  • tuz
    1 ¾ tk
  • makarna (dirsek makarna)
    50 g
  • haşlanmış kuru fasulye durulanmış, süzülmüş (süzülmüş ağırlık 240 g)
    240 g
  • krema
    200 g
  • mini ıspanak
    100 g
  • muskat, toz
    1 tutam
  • karabiber, taze toz damak tadına göre

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsiyon

Sód 1253.2 mg
Białko 15.6 g
Kalorie 2033.3 kJ / 486 kcal
Tłuszcz 31.8 g
Błonnik 7.3 g
Tłuszcz nasycony 19.3 g
Węglowodany 37.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...