Handbrot mit Schinken und Käse

Handbrot mit Schinken und Käse

4.7 75 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 12 godz. 30 min
1000 g

Składniki

Poolish
  • Dinkelmehl Type 630
    120 g
  • Wasser
    150 g
  • frische Hefe erbsengroß
    1 g
Brotteig und Fertigstellung
  • Weizenmehl Type 550
    500 g
  • Wasser und etwas mehr zum Bestreichen und Benetzen
    250 g
  • Salz
    10 - 12 g
  • frische Hefe zerbröselt
    5 - 6 g
  • Zucker (opcjonalnie)
    5 g
  • Bergkäse in Stücken
    75 g
    75 g Gouda, in Stücken
  • Cheddar in Stücken
    75 g
    75 g Emmentaler, in Stücken
  • Schinkenspeck, gewürfelt (5 mm)
    80 g
  • Wasser zum Benetzen
  • Schmand zum Servieren
    250 g
  • Schnittlauch (opcjonalnie) in feinen Röllchen, zum Servieren
    1 Bund

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 317 kcal / 1328 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 45 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 580 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...