Salat med kylling, fersken og spinat med valnødder

Salat med kylling, fersken og spinat med valnødder

4.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
2 portioner

Składniki

  • valnødder, uden skal
    80 g
  • olivenolie
    80 g
  • fed hvidløg
    1
  • kyllingebryst skåret i strimler (1 cm x 3-4 cm), duppet tør med køkkenrulle
    300 g
  • salt
    2 - 3 knivspidser
  • ferskner skåret i skiver (1 cm)
    150 g
    150 g abrikos, skåret i skiver (1 cm)
  • æblecidereddike
    30 g
  • sennep
    15 g
  • salt
    ½ tsk
  • sort peber, stødt
    ½ tsk
  • sød paprika
    ½ tsk
  • sukker
    2 - 3 knivspidser
  • spinatblade, friske
    300 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 2 portioner

Sód 2132 mg
Białko 86 g
Kalorie 12851 kJ / 3071 kcal
Tłuszcz 292 g
Błonnik 15 g
Tłuszcz nasycony 43 g
Węglowodany 39 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie