Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho
- 260 g de harina de trigo
- 8 g de polvo para hornear
- 1 pizca de sal
- 225 g de mantequilla sin sal, en cubos
- 100 g de azúcar
- 5 huevos
- 5 yemas de huevo
- 190 g de leche condensada
- ½ cdita de esencia de vainilla
Relleno
- 200 g de mantequilla sin sal, en cubos
- 50 g de azúcar
- 190 g de leche condensada
- 1 cda de esencia de vainilla
- 2 cdas de jerez (opcjonalnie)
- 100 g de piñón rosa
Cobertura
- 50 g de azúcar glass
- 5 claras de huevo, a temperatura ambiente
- ¼ cdita de cremor tártaro
- colorante vegetal, al gusto (opcjonalnie)
- 2 - 3 cdas de jugo de limón recién exprimido, y colado
- piñones, para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 15 porciones
- Kalorie
- 30748.5 kJ / 7349.1 kcal
- Białko
- 129.8 g
- Węglowodany
- 631 g
- Tłuszcz
- 489.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 258.7 g
- Błonnik
- 10.9 g
- Sód
- 1912.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cookie cheesecakes
1h 40min
Atole de chocolate
20min
Chiles en nogada
1 Std. 30 Min
Menudo de res rojo
6h
Uchepos de elote (Black Diamond)
45min
Helado de Cheesecake con mora azul TM6
14 Std. 35 Min
Leche de luna rosa
10min
Atole de canela
35min
Pastel de elote con rompope TM6
2 Std.
Horchata de avena
10min
Carlota de limón
5h
Gelatina de mazapán
2 Std.