Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 360 g de agua
- 20 g de levadura prensada fresca
- 550 g harina de fuerza
- 1 cucharadita de sal
- copos de avena para rebozar
- romero seco desmenuzado para rebozar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 2860 kJ / 683 kcal
- Białko
- 24.7 g
- Węglowodany
- 135.7 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 787 mg
Alternatywne przepisy
Pan de agua
3h
Brioche rápido
1h 50min
Pan greñado art
3 Std. 30 Min
Pan blanco
3h 10min
Pan rústico suizo (larga fermentación)
25 godz. 20 min
Pan retorcido con masa madre
16h
Panecillos de agua
2hod.
Bollo de pan con pipas de girasol y lino
16h
Pan de caja
2h 15min
Pan de trigo con masa madre
15 Std.
Pan gallego con masa madre
15h 30min
Pan payés con masa madre
16h