![Stout Beer Ice Cream Float Stout Beer Ice Cream Float](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/bee3c91f0aba768c54a76bd842aa4678/Derivates/260d828dfaffb7e914091afd31a350db4cbcd17c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1700 - 2155 g stout beer, chilled, divided
- 200 g sugar
- 6 egg yolks from large eggs
- 340 g heavy cream 30%-40% M.F.
- 225 g whole milk
- 45 g inverted sugar syrup (see Tip)
- 2 tsp vanilla extract, natural
- ¼ tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1741.9 kJ / 416.3 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 40.3 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.1 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 120 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pistachio cheesecakes with mango
2sa 30 dk
Sicilian prawn salad
40 min
Antonio Bachour: Lemon Basil Tarts (Metric)
3h 45min
Beef Stroganoff
1h
Boeuf bourguignon
1 Std. 30 Min
Salted caramel slice
2h 40min
Béchamel sauce
15 min
Caramel sauce
1 Std. 30 Min
Sicilian Caponata
30 min
Choux pastry
2 Std.
Black Glutinous Rice Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
1 Std. 25 Min
Risotto with Parmesan cheese
30 min