Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Choux Pastry
- 85 g unsalted butter, softened
- 2 tsp sugar
- 155 g water
- 1 pinch sea salt
- 115 g all-purpose flour
- 3 large eggs
Filling
- 30 g freeze dried strawberries
- 45 g icing sugar
- 340 g heavy cream, 30%-40% M.F.
Icing
- 255 g icing sugar
- water, for icing
- food colouring (any kind), rainbow colours, e.g. red, orange, yellow, green, blue, indigo, violet
- coloured sugar sprinkles, (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 427.5 kJ / 102.2 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 11.2 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 15.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Virgin Passion Fruit Mojito
10 min
Sugar and Spice Blend
5 Min
Light Blue Dyed Eggs
55 min
Peanut Milk
5 Min
Za'atar mix substitute
5 Min
Chocolate Date Pudding
25min
Steamed Molotof
30 min
Lemon Slush
10 min
Maple Caramel Dip
30 min
Dragon's Beard Candy
2 Std. 5 Min
Antonio Bachour: Red Velvet Raspberry Trifle
2 Std. 55 Min
Fondant
25min