Creme de marisco e champanhe coberto
TM6 TM5

Creme de marisco e champanhe coberto

4.0 (1 ocena)

Składniki

  • 40 g chalota
  • 300 g champanhe
    lub 300 g espumante
  • 800 g mexilhão fresco e limpo
  • 300 g camarão cozido descascado
  • 12 vieiras
  • 25 g farinha
  • 250 g natas
  • 1 pé de tomilho, só as folhas
  • 1 pitada de pimenta-de-caiena em pó
  • 2 - 3 pitadas de sal, ajustar a gosto
  • 2 - 3 pitadas de pimenta
  • Sumo de limão
  • 230 g massa folhada (ver dica)
  • 1 ovo batido

Wartości odżywcze
na 1 dose
Kalorie
4444.1 kJ / 1062.2 kcal
Białko
58.1 g
Węglowodany
47.3 g
Tłuszcz
64.5 g
Tłuszcz nasycony
29.3 g
Błonnik
1.4 g
Sód
1859.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy