Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g chalota
-
300
g champanhe
lub 300 g espumante - 800 g mexilhão fresco e limpo
- 300 g camarão cozido descascado
- 12 vieiras
- 25 g farinha
- 250 g natas
- 1 pé de tomilho, só as folhas
- 1 pitada de pimenta-de-caiena em pó
- 2 - 3 pitadas de sal, ajustar a gosto
- 2 - 3 pitadas de pimenta
- Sumo de limão
- 230 g massa folhada (ver dica)
- 1 ovo batido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 4444.1 kJ / 1062.2 kcal
- Białko
- 58.1 g
- Węglowodany
- 47.3 g
- Tłuszcz
- 64.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 29.3 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 1859.1 mg
Alternatywne przepisy
Salada de frango e abacate
25min
Bolachas de noz com recheio de laranja
1 Std. 20 Min
Cachorro com camarão e maionese de pickles e coentros
30 min
Salada arco-íris vegan - TM6
25min
Coração de figo
40 min
Lulas com molho mostarda e arroz
50 min
Fumet de camarão
15min
Tarte de ameixas
Brak ocen
Quiche de atum e tomilho-limão
45 min
Cheesecake de tapioca
Brak ocen
Merengue de avelã com recheio de caramelo
3h 15 min
Tempero universal
5min