Regenbogen-Tarte

Regenbogen-Tarte

3.0 24 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
12 Stücke

Składniki

Tarteboden
  • Zucker
    80 g
  • Ei
    1
  • Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    110 g
  • Mehl
    230 g
  • Salz
    1 Prise
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    1 TL
Füllen
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    100 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    10 g
  • Zucker
    120 g
  • Zitrone, unbehandelt 2 Streifen Schale (à ca. 1 x 4 cm) abgeschält und 70 g Saft ausgepresst
    1
  • Eier
    2
  • Eigelb
    1
  • Milch
    200 g
  • Speisestärke
    25 g
  • Pfirsich frisch oder aus der Dose, in Würfeln (1 cm)
    100 g
  • Ananas, frisch in Scheiben (5 mm)
    100 g
  • Blaubeeren
    40 g
  • Kiwi in Scheiben (5 mm)
    60 g
  • Himbeeren
    125 g
  • Erdbeeren in Scheiben (5 mm)
    150 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 53 mg
Białko 8 g
Kalorie 2361 kJ / 564 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Węglowodany 73 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...