Bakcang Babi Kacang Kastanye

Bakcang Babi Kacang Kastanye

4.0 1 rating
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 30 godz.
16 potongan

Składniki

Kastanye
  • kacang kastanye rendam semalaman, tiriskan
    16
  • air
    500 g
isian
  • bawang merah
    150 g
  • lemak babi (lard) buatan sendiri atau tersedia secara komersial
    50 g
  • bubuk bumbu ngo hiong
    1 ¼ sdt
  • garam
    1 ½ sdt
  • bubuk lada putih
    1 sdt
  • gula
    2 sdt
  • udang kering
    30 g
  • tendon babi daging kaki belakang, sekitar 5x3 cm
    16 irisan
  • kecap asin
    90 g
  • jamur shitake kering rendam dalam air hingga lunak
    16
  • arak beras
    15 g
  • air
    20 g
beras ketan
  • beras ketan cuci dan rendam selama 30 menit, tiriskan
    900 g
  • air
    540 g
  • garam
    ½ sdt
  • bubuk lada putih sedikit
  • minyak bawang goreng
    1 sdm
Merakit dan Memasak
  • daun bambu besar
    35
  • air
    500 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 16 potongan

Sód 8363.3 mg
Białko 186.7 g
Kalorie 21360.3 kJ / 5110.1 kcal
Tłuszcz 107.1 g
Błonnik 30.1 g
Tłuszcz nasycony 107.1 g
Węglowodany 833.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie