Kue Beras Ketan

Kue Beras Ketan

5.0 1 rating
Przygotowanie 1 godz. 20 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
12 potongan

Składniki

Persiapkan Bakcang
  • daun bambu besar
    30
isian
  • lobak putih potong 3 cm, rendam dalam air selama 15 menit, bilas, tiriskan
    30 g
  • bawang merah
    30 g
  • minyak sayur
    50 g
  • udang ebi cuci dan rendam di air kurang lebih 5 menit, tiriskan
    2 sdm
  • jamur shitake kering rendam dalam air hingga lunak, potong dadu (1 cm)
    5 - 6
  • daging babi cincang daging giling kasar
    250 g
  • saus tiram
    1 sdm
  • gula
    ½ sdt
  • garam (opcjonalnie)
    1 sdt
  • kecap asin
    30 g
  • lada putih bubuk
    ¼ sdt
  • bubuk bumbu ngo hiong
    ¼ sdt
Beras Ketan
  • tepung beras ketan
    600 g
  • air
    1430 - 1530 g
  • gula
    30 g
  • garam
    1 sdt
  • minyak sayur
    1 sdm
Penyusunan
  • minyak sayur untuk mengoles
  • air
    800 g

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 12 potongan

Sód 5969.8 mg
Białko 95 g
Kalorie 14008.1 kJ / 3351.2 kcal
Tłuszcz 89.9 g
Błonnik 14.3 g
Tłuszcz nasycony 284.1 g
Węglowodany 527.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie