Urządzenia i Akcesoria
Cremet banantærte
Przygotowanie 1 godz. 45 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
8 portioner
Składniki
Tærtebund
-
smør afkølet, i tern120 g
-
vegetabilsk olie60 g
-
hvedemel280 g
-
sukker, hvid2 tsk
-
havsalt1 tsk
-
vand, koldt6 - 8 spsk
-
smør til smøring
Bananfyld
-
bananer skåret i skiver760 g
-
appelsinjuice (ca. 1 appensin)30 g
-
smør i tern60 g
-
madlavningsfløde, ca. 18%680 g
-
sukker, hvid140 g
-
æggeblommer fra store æg6
-
majsmel4 spsk
-
smør60 g
-
vaniljeekstrakt, naturlig1 tsk
-
havsalt¼ tsk
Topping
-
sukker2 tsk
-
piskefløde450 g
-
vaniljeekstrakt, naturlig¼ tsk
-
bananer skåret i skiver (1 cm) (ca. 1 banan)130 g
-
appelsinjuice (ca. ½ appelsin)15 g
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 skive
Białko
11 g
Kalorie
3992 kJ /
954 kcal
Tłuszcz
67 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
89 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Klassisk USA
10 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Kaffesmåkager
Brak ocen
Tiramisusmåkager
Brak ocen
Vaniljefigurer med chokolade
40 min
Æble-ingefærfigurer
Brak ocen
Passionsfrugtkage med fersken
Brak ocen
Mascarpone-karamelkage
4 godz. 30 min
Chokoladesnitter med puffet hvede
Brak ocen
Vegansk no bake-kiwikage
Brak ocen
Dessert med appelsin og passionsfrugt
Brak ocen
Fersken i hvidvinssirup
Brak ocen
Trifli med kaffeknas og kokosnødcreme
Brak ocen
Fruktgeléer
Brak ocen