Mascarpone-karamelkage

Mascarpone-karamelkage

Brak ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
12 stykker

Składniki

Kagebund
  • hasselnødder, med eller uden skind
    50 g
  • lys chokolade knækket i stykker (2-3 cm)
    50 g
  • kiks fx. digestive
    200 g
  • smør skåret i stykker (2-3 cm)
    100 g
Karamelsauce
  • sukker
    130 g
  • fløde
    150 g
  • vand
    1015 g
  • citronsaft (se tip)
    1 tsk
  • smør koldt, i ét stykke (ca. 6 x 4 x 1 cm)
    30 g
  • eddike
    1 spsk
Mascarponecreme og samling af kagen
  • husblas
    4 blade
  • fløde
    200 g
  • mascarpone
    500 g
  • flødeost
    200 g
  • mælkechokoladebarer for eksempel Kinder Maxi King, halveret
    4 - 5

Wartości odżywcze na 1 stykke

Kalorie 598 kcal / 2500 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 51 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 25 g
Sód 330 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie