Wersje kompatybilne
Mil folhas de legumes assados com maçã e tapenade - TM6
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mil folhas de legumes assados
- 250 g beringela cortada ao meio ou em quartos longitudinais que caibam no bocal da mandolina Bimby®
- 300 g curgete c/ casca, s/ extremidades (ver dica)
- 300 g abóbora-manteiga (½ abóbora aprox.), cortada em cunhas que caibam no bocal da mandolina Bimby®
- 40 g azeite
- 1 c. chá de raspa de lima
- 20 g sumo de lima
- 5 g folha de salsa
- ¼ c. chá de sal
- ¼ c. chá de pimenta
Tapenade e montagem
- 70 g azeitonas verdes s/ caroço
- 10 alcaparras em conserva
- 5 g salsa, só as folhas
- 1 c. chá de raspa de lima
- 20 g sumo de lima
- 50 g azeite
- 1 dente de alho
- 2 pés de tomilho, fresco, só as folhas
- 150 g maçã pequena, c/ casca e cortada em metades (ver dica)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 868.2 kJ / 207.5 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 14.8 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 299.8 mg