Focaccia

Focaccia

4.8 855 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz.
12 portions

Składniki

  • strong white bread flour
    500 g
  • sugar (optional)
    1 tsp
  • dried instant yeast
    1 ½ tsp
    20 g fresh yeast, crumbled
  • olive oil plus extra for greasing and drizzling
    30 g
  • water warm, plus extra for sprinkling
    350 g
  • fine sea salt
    1 tsp
  • cherry tomatoes halved
    30
  • fresh rosemary leaves chopped
    2 Tbsp
  • coarse sea salt
    1 tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 317.8 mg
Białko 5.6 g
Kalorie 762.5 kJ / 182.2 kcal
Tłuszcz 3.3 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 0.4 g
Węglowodany 32.2 g

Może spodoba Ci się również...