Baklava kaastaart

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
12 porties

Składniki

  • pistachenoten, gepeld, ongezouten
    50 g
  • boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) in stukken gesneden (2 cm)
    60 g
  • filodeeg (ongeveer 30 cm x 40 cm)
    6 vellen
  • roomkaas
    500 g
  • room, min. 30% vet
    120 g
  • suiker
    270 g
  • eieren
    3
  • water
    120 g
  • rozenwater (opcjonalnie)
    20 g
  • gemalen kaneel
    ¼ tl
  • gemalen kardemom
    2 - 3 snuifjes
  • honing
    50 g
  • Gevriesdroogde rozenblaadjes (opcjonalnie) voor het opdienen
  • pistachenoten, gepeld, ongezouten voor het opdienen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 220.2 mg
Białko 5.8 g
Kalorie 1597.4 kJ / 381.8 kcal
Tłuszcz 25.6 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 13.7 g
Węglowodany 34.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...