Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g funcho, bolbo cortado em pedaços (4x4x7 cm aprox.) que caibam no bocal da mandolina Bimby®
- 50 g vinagre
- 60 g azeite
- 65 g sumo de laranja (1 unid. arox.)
- 1 c. chá de raspa de laranja (só a parte laranja)
- 10 g mostarda
- 35 g xarope de agave
- 1 c. chá de sal
- ½ c. chá de pimenta
- 3 c. sopa de pinhão cru
- 200 g gomos de laranja
- ¼ ramo de hortelã, só as folhas picadas
- Baguete q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1113.9 kJ / 266.2 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 22.2 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 656.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta de café
2 Std. 30 Min
Vinagreta de soja
5 min
Pastéis de frango thai com molho sweet chili
30min
Alcachofras em azeite
Brak ocen
Tartes de massa filo com morangos e queijo de cabra
30min
Sambal oelek
20min
Arroz com pinhão
Brak ocen
Rolos de frango em sous-vide com chimichurri e salada de aipo e maçã
2 Std. 10 Min
Pão de Bacalhau
40 Min
Bolo de chocolate branco e framboesas
40 Min
Gougères
1 Std.
Pregado e texturas de couve-flor
Brak ocen