Wersje kompatybilne
Salada de curgete com parmesão e vinagrete de tomate seco - TM5
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g curgete c/ casca, s/ extremidades cortada em pedaços (5,5 cm aprox.)
- 100 g queijo parmesão cortado em pedaços (4 cm aprox.)
- 7 c. sopa de azeite
- 40 g amêndoa s/ pele laminada
- 1 dente de alho
- 5 g manjericão, só as folhas
- 100 g tomate seco cortado em metades
- 1 c. chá de sal
- ½ c. chá de pimenta preta
-
50
g vinagre de xerez
lub 50 g vinagre de maçã - 1 c. sopa de sementes de abóbora
- 1 c. sopa de sementes de girassol
- Wartości odżywcze
- na 4 doses
- Kalorie
- 7689.6 kJ / 1837.9 kcal
- Białko
- 65 g
- Węglowodany
- 82.4 g
- Tłuszcz
- 147.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 32.2 g
- Błonnik
- 21.2 g
- Sód
- 4006.2 mg