![Fruit Platter with Lemon and Honey Dressing Fruit Platter with Lemon and Honey Dressing](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/90bc92c7-5820-4307-87ef-b1abb101ae8a/Derivates/db074c14-6779-4b4e-9b23-846140043a64.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 650 g fresh pineapple (½ pineapple), cut into wedges that fit in feeder tube (see Tip)
- 450 g watermelon (¼-½ watermelon), cut into long pieces that fit in feeder tube (see Tip)
- 100 g fresh blueberries
- 200 g fresh raspberries, halved
- 200 g fresh strawberries, hulled, halved
- 2 bananas, ripe but firm
- 20 g meyer lemon juice, freshly squeezed
- 30 g honey
- 1 - 2 sprigs mint, fresh, leaves only, plus extra to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1500 g
- Kalorie
- 3952.1 kJ / 944.6 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 241.9 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 31.5 g
- Sód
- 25.6 mg