Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
海綿蛋糕
- 葵花油 ,塗抹用
- 4 顆 蛋
- 120 克 糖
- 1 茶匙 天然香草精
- 120 克 麵粉
- 1 茶匙 泡打粉
- 1 小撮 鹽
草莓片
- 100 克 新鮮草莓 ,挑選最漂亮的裝飾用, 整顆或切半或切¼
- 400 克 新鮮草莓
打發鮮奶油
- 50 克 糖
- 500 克 鮮奶油 (脂肪含量約30%) ,冷藏
組裝
-
4
大匙 杏仁利口酒
lub 4 大匙 蘭姆酒
- Wartości odżywcze
- na 1 片
- Kalorie
- 1731.4 kJ / 413.8 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 40.1 g
- Tłuszcz
- 25.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.2 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 123.1 mg