Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g lombo de salmão s/ pele 1 lombo (12-15 cm de comprimento aprox.)
- 2 c. chá de sal
- 10 g algas marinhas cortadas em pedaços
- Água q.b. até submergir completamente o saco
- 30 g sumo de limão (ver dica) (½ unid. aprox.)
- 6 - 12 c. sopa de caviar (preto)
- 6 - 12 framboesas
- 24 - 30 groselhas
- 18 - 24 mistura de rebentos
- Flor de sal q.b. p/ temperar
- 1 c. chá de Pimenta preta q.b. p/ temperar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1008.7 kJ / 241.1 kcal
- Białko
- 23.1 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 1185.3 mg
Alternatywne przepisy
Bolo de Aniversário
2h
Panetone de Frutas
7h 30min
Açúcar de framboesa
5 Min
Papelotes de pescada e legumes a vapor - TM5
Brak ocen
Salada de cogumelos frescos -TM5
Brak ocen
Café de saco
5 Min
Café cremoso com especiarias
Brak ocen
Gelado de iogurte e bagas
8h
Gelado de iogurte e cacau sem açúcar na forma
16h
Lombos de coelho com rosmaninho em sous-vide e ninhos de batata-doce, curgete e cenoura
2h
Manteiga sem sal
15min
Duo de purés de fruta
2h 20min