Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 1200 g polvo descongelado
- 100 g vinho branco
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 10 g salsa
- 1 limão (casca, só a parte amarela e sumo)
- Azeite q.b. p/ servir
- Flor de sal q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 485 kJ / 116 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Abacate recheado com camarão e sapateira
5 Min
Queques de mel e frutos secos
8h 30min
Summer pudding
8sa
Salada de frango e vinagreta de framboesa
4 godz. 10 min
Gelado de chá verde
8sa
Soufflé de queijo
50 Min
Sopa fria de morango com gelado de baunilha
10 Min
Ravioli fritos
1sa
Linguiça com pãezinhos de centeio
2h 10min
Cocktail de rum, ananás e hortelã
5 Min
Tarte de primavera com morango
2 Std. 20 Min
Pãezinhos recheados com frango e bacon
1sa