Zighini ( Baharatlı ve Kuzu Etli Etiyopya Yahnisi)

Zighini ( Baharatlı ve Kuzu Etli Etiyopya Yahnisi)

4.1 14 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
3 porsiyon

Składniki

Berbere Baharat Karışımı
  • kişniş tohumu
    1 tk
  • çubuk tarçın
    ½
  • tane karabiber
    4 - 5
  • toz çemen otu tohumu
    3 ¼ tk
  • karanfil
    8
  • toz zencefil
    3 ¼ tk
  • pul biber
    5 g
  • kakule tohumu
    ½ tk
  • toz kimyon
    ½ tk
  • sarımsak tozu
    ½ tk
  • toz muskat
    ½ tk
  • toz zerdeçal
    1 tk
Zighini
  • soğan ikiye bölünmüş
    200 g
  • sarımsak
    2 diş
  • zeytinyağı
    50 g
  • tereyağı parçalara bölünmüş
    50 g
  • kuzu kol, kemiksiz sinirleri alınmış, küp küp kesilmiş (2 cm)
    500 g
  • domates püresi
    220 g
  • biber salçası tatlı
    30 g
  • şeker
    5 g
  • tuz
    ½ tk
  • su oda sıcaklığında
    140 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsiyon

Sód 643.4 mg
Białko 31.8 g
Kalorie 3416.8 kJ / 816.6 kcal
Tłuszcz 68.1 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 26.6 g
Węglowodany 21.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...