Kremet rispudding med eple- og pærekompott

Kremet rispudding med eple- og pærekompott

5.0 2 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
2 porsjoner

Składniki

  • ris, hvit, type Arborio
    80 g
  • helmelk
    480 g
  • eple skrellet, uten kjernen og delt i terninger
    1
  • pære skrellet, uten kjernen og delt i terninger
    1
  • muskatnøtt, malt
    1 klype
  • kanel, malt
    1 klype
  • kardemomme, malt
    1 klype
  • lyst brunt sukker
    1 ts
  • finkornet sukker
    30 g
  • lønnesirup
    1 ts
  • egg
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 137 mg
Białko 13.7 g
Kalorie 2066.3 kJ / 493.9 kcal
Tłuszcz 10.5 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 5.3 g
Węglowodany 88.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie